Thursday, December 11, 2008

Enfalac HA or Nan 1 Ha????

saya nak cuba tanya pendapat korang semua psl susu bg baby yg ada echzema history... before this saya kasi addahr enfalac HA.. stok dpt kat one of klinik di KB.... satu tin 400 grm dlm RM17.. every time beli for sure satu dozen...

tapi lately nih klinik yg slalu suply susu tu dah kehabisan stok... so saya cuba cari satu kb (boleh percaya ker???) tapi takder.... yg ada cuma enfalac A+ Ha... hg dlm RM84 / 900 grm tin..... seluruh pelosok farmasi dah saya masuk tapi still susu tu takder....

so nak taknak cuba beli susu soya kat dier... bermula ngan Isomil eye Q... kemudian Nursoy n at last saya jumpa jugak ala2 enfalac tapi Nan.. yg pasti dua2 susu nih HA..... hg??? lebih kurang jugakla... RM64/tin 900 grm....

saya surf kat internet berkenaan dua2 susu nih tapi still tak dpt buat decision yg mana satu yg terbaik... so if ada yg boleh bg komen.. tolong ek... i really needs your advice....

2 Comments:

SaDi said...

masa dulu... anak buah sadi pakai NAN... OK... tapi bila anak sadi pakai NAN... naik ruam... maybe panas... anak sadi semua pakai DUGROW... alhamdullilah... sihat :)

shabaneeny said...

thanks sadi.. the problem is addahr ada echzema... dia tak bleh minum susu biasa....tu yg susah tuh... tadik call kg my mum said dia cam liat sgt nak minum NAn tuh....

Panoramic Slideshow

Autograf..