Thursday, February 12, 2009

Jalan-jalan Port Dickson 28 Jan 2009


Ammar & Ayra pulak betul2 teringin sangat nak mandi laut.. sampaikan pretend mandi-manda laut di dalam rumah.. hmm sedey pulak tengok anak2 buat macam tu.. So, en Azam pun bgtau diorang.."Jom pergi PD...", apa lagi.. syok la diorang.. petang 27 Jan tu, kitorang pergi JJ Maluri untuk beli playdoh ammar & ayra.. last2 playdoh tak beli.. tapi beli khemah pulak... balik je rumah.. Ammar & Ayra terus suruh ayahnya pasangkan khemah kat dalam rumah.. pretend2 camping.. hahaha... tapi takpa, esoknya kitorang pergilah ke PD.. oppss.. mula2 tak teringat nak ajak keluarga Syu.. tapi masa baru On the way.. kitorang Call dia ajak gi PD.. Terus jadi jer.. so, gerak sendiri-sendiri.. Jumpa lah ki
torang kat Blue Lagoon PD.. Best gak gi PD.. lagipun lama dah en Azam tak cuti sama anak2.. kat bawah ni ada gambar2... layan..........Addahr macam tau jer nak gi jalan2.. naik kereta dan suka...
Ni lah rupa khemah kitorang.. kecik je.. tapi bolehla.. nampak Addahr kat belakang tu?.. dengan "keluarga angkat"nya..
Ammar & Ayra.. main la korang puas2.. mandi pasir pun takper.. jangan makan pasir udah..
Berlemuih anak-anakku...

Ni entah apsal lak si Ammar ni..??

Ammar ni minat kayak juga.. mula2 bergambar atas kayak.. akhirnya en Azam bawa Ammar dan Ayra berkayak kat laut beberapa Round (tapi gambar takde la pulak..) Ayra yang asyik dengan sand castle kononnya.. sampai nak makan pun payah..Amani (anak Syu) dengan gaya apa pun tak tau la...





Masa balik kitorang lalu jalan kampung dari Seremban ke Kuala Klawang.. pastu ke Jelebu.. Titi, sampailah ke Pekan Kuala Langat dan terus ke rumah kat Ampang. Jauh jugak dan jalan berpusing-pusing sampai Addahr muntah la.. tapi, sekali sekala jalan2... huhuhu...

Begitulah adanya... cuti2 satu hari kami sekeluarga pada 28 Jan 2009 yang lepas...

5 Comments:

kaezrin said...

awak..syoknyer picnic..

btw ari tuh i think iu've message u earlier nak tanya email Azam in HK ..i've emailed him and kkonon nk tny few things lepas tuh dah tukar notebook depa tak ciopy file email add tuh..geram tuh..

nk tny sikit lg pasal HK ni...

can i get the email address..elinnr@gmail.com

thank u erkkk

shabaneeny said...

bolehla.. sekali sekala picnic... :) Janji anak2 happy..

Emailnya senang jer : mynameisazam@yahoo.com

Anonymous said...

tryyy

amir said...

shaba,
camaner lak aku leh terjumpa blog ko nie... pun tak tau..
anyway, moga sihat dan happy selalu..

Sarah said...

Waaahhhh jalan2 nampak!!! Picnic ngan shaba nie mmg best.. tgk tu makanan kat depan khemah comei dia tu..Sbb tu laa makanan kat luar, satu khemah tak cukup!! hehehehe jgn mawwahh (slang aydan)!!

Panoramic Slideshow

Autograf..