Saturday, September 13, 2008

Menu Berbuka semalam Part 2

cucur bilis

Romit / Locong


mmm... cam sedapkan?? before korang bertanya baik saya kasitau... romit / locong nih ala2 cam cendol.. cuma bhn2 dlm tu takde cendol.. kuah dia still santan.. kdg2 ada jugak org taruk susu cair... sedap jugak.... kalau cendol mkn ngan gula melaka tapi romit mkn ngan gula putih... isu kandungan ada cincau.. bijik sagu... buah kabung.. satu lagi tu yg merah n pjg tak tahu nama apa tapi kat kelate org pangging locong.... bender nih cuma ada bulan puasa je tau... bulan lain takder.. kalu nak try kat kl boleyla pg kedai2 siam standard cam chakri palace ka... kat ctu diorang panggil red ruby.. ha... bender tula... locong / romit nih....

Jika ada persoalan.. bolehla kemukakan... heheehheheh.....

3 Comments:

alcatraz said...

Wahh.. gambar2 ni betulla buat gua terPhsyco Aduhhh... dah la kat sini makan ala kadar je.. Hmm nasib baik malam ni ada Jemputan Berbuka kat Konsulat... Yang tak taunye leh join atau tak je...

Su said...

locong?

pes time dgr...kat sini lom jumpe lagi tu...ker hanya ade kat sana je..sedapnyer!hehe

shabaneeny said...

su, locong nih kalau nama glamernya red ruby... dessert org siam.... so mmg jarang ada kat Kl kecuali kedai siam yg standard.... mmg sedap tau... nak rasa maghila kelate...

Panoramic Slideshow

Autograf..